Wat is een tandprotheticus?

Aan de titel ’tandprotheticus’ herkent u een paramedisch specialist en eerstelijns zorgverlener die volgens de Wet BIG, de aangewezen specialist is op het gebied van prothetische voorzieningen. Om die reden heeft uw zorgverzekeraar dan ook de kosten van de tandprotheticus in het (basis)pakket opgenomen.  Een kunstgebit maken vereistst uiterste precisie en wordt vaak onderschat waardoor helaas veel mensen rondlopen met een slecht passend of verouderd kunstgebit.IMG_1435

Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten, vervaardigen en repareren van kunstgebitten, gebit op implantaten en alle andere uitneembare protheses, zoals een plaatje of een frame! Ik werk nauw samen met de tandartsen/implantologen en de kaakchirurg  G. Jaspers van het Gelre ziekenhuis in Zutphen. Als u tanden en of kiezen mist kan ik daar een plaatje of een frame voor maken! De basis van de bestaande tanden en kiezen moet worden gecontroleerd door de tandarts maar dat kan op verwijzing van mij.

Bij mij werkt de vergoeding van deze behandelingen hetzelfde als bij de tandarts! Ik declareer rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.  Samen met de desbetreffende tandarts/implantoloog en of de kaakchirurg  maak ik een behandelplan zodat u precies weet wat de mogelijkheden zijn.

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?