Wat is een partiële-(gedeeltelijke) prothese/frame?

Het komt natuurlijk ook voor dat mensen maar een gedeelte van hun eigen tanden en/ of kiezen verliezen. In die situatie kan ik voor u een plaatje of een frame maken. Het is nu wel van belang dat de overgebleven tanden en/of kiezen goed gecontroleerd zijn door een tandarts/kaakchirurg. Als blijkt dat het geen problemen gaat opleveren als deze tanden en/of kiezen belast worden dan kan ik voor u een plaatje of een frame maken. Voor een partiële-(gedeeltelijke) of frame prothese is er geen vergoeding in de basisverzekering opgenomen. Hiervoor dient u dus een aanvullende tandartsverzekering voor te hebben afgesloten. Per polis en zorgverzekeraar verschilt de vergoeding sterk. Ik maak graag een begroting voor u, zodat u bij uw zorgverzekeraar kunt informeren over de vergoedingen.

U kunt bij een gedeeltelijke prothese kiezen uit een:

Metalen frame1) Metalen frame, Dit is een plaatje waarvan de basis niet van kunststof is maar van metaal. Aan het metaal zijn ankers bevestigd die zich om uw eigen tanden en /of kiezen klemmen. Dit zorgt ervoor dat het frame erg goed op zijn plek blijft zitten. De tanden en /of kiezen die missen zet ik op het frame met exact dezelfde kleur als uw eigen tanden en/of kiezen. Deze oplossing is erg duurzaam.

 

 

 

 

Kunststof plaatje2) Kunststof plaatje, Dit is een relatief goedkopere oplossing dan het metalen frame. Een nadeel van een kunststof plaatje is dat de kauwkrachten direct op het tandvlees wordt overgebracht, waardoor het tandvlees sneller slinkt. Meestal pas ik dit toe als tijdelijk alternatief of als het restgebit niet meer geschikt is voor een duurzame oplossing.

 

 

 

Meer informatie ontvangen?