Wat is een prothese op implantaten (klikgebit)?

Prothese obv implantaten

Op het gebied van implantologie werk ik nauw samen met kaakchirurg G. Jaspers uit het Gelre in Zutphen en implantologen. Tussen mij (onze praktijk in Hengelo Gld) en hen bestaat een verwijs relatie met duidelijke afspraken zodat u als patiënt en wij als behandelende personen precies weten waar we aan toe zijn.

Als blijkt dat uw kaak zover geslonken is dat houvast van een “normaal” kunst gebit niet meer te realiseren is kunnen we het gaan hebben over implantaten.  Als u instemt om implantaten te laten zetten dan maak ik voor u een afspraak met een schriftelijke verwijzing voor de kaakchirurg/ implantoloog.

Als u uiteindelijk geïmplanteerd bent dan zal de kaakchirurg/implantoloog mij hierover schriftelijk inlichten met de stand van zaken. Uw oude prothese wordt aangepast zodat u in de rustperiode van ongeveer 8 weken niet zonder kunstgebit hoeft te lopen. Als er in de periode van het vastgroeien toch klachten aan de prothese komen dan kunt u gewoon bij mij terecht en pas ik waar nodig de prothese aan. Bij pijn altijd bellen! Na 8 weken gaat u voor een controle foto terug naar de kaakchirurg/implantoloog. Als blijkt dat de implantaten goed zijn vastgegroeid kan ik beginnen met de nieuwe prothese. Ik verzorgt dus het uitneembare deel en de kaakchirurg/implantoloog verzorgt het vastzittende deel.IMG_1480

Meer weten over de mogelijkheden van een klikgebit?