Bericht in de Contact

Perscontact Tpp BrugmanHengelo – Na 17 jaar ervaring te hebben opgedaan in zowel een tandtechnisch laboratorium als in tandprothetische praktijk, vindt Adinda Brugman uit Hengelo het tijd om op eigen benen te staan. Naast de drukke werkzaamheden voltooide ze HBOstudies voor tandtechnicus en tandprothetiek. Ze beschikt door deze gedegen achtergrond over alle medisch-biologische en technische kennis en de vaardigheden die nodig zijn voor dit vak. Patiënten kunnen sinds 1 augustus bij haar terecht voor alles wat met een gebitsprothese te maken heeft, zoals klikgebitten, plaatjes, frames en dergelijk, maar ook voor vrijblijvend advies, reparaties en correcties aan bestaande protheses. In de voormalige winkel van Stevord aan de Kastanjelaan 11b biedt de ervaren specialist de voordelen van een behandelpraktijk en tandtechnisch laboratorium onder één dak.

Daarmee is voor de geboren en getogen Hengelose een droom in vervulling gegaan. Trots toont ze het moderne laboratorium en de proper ogende behandelkamer. Deze ruimtes bevinden zich in een prachtig pand met voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Uiteraard is het niet het gebouw, waarmee Adinda Brugman het verschil denkt te maken. Dat zal haar ruime ervaring zijn met zowel de techniek als de behandeling die bij een gebitsprothese horen. Ze biedt het gemak van alles onder één dak.

Geen verwijzing
Adinda Brugman is een tandprotheticus en dus een eerstelijns zorgverlener die volgens de wet BIG, de aangewezen specialist is op het gebied van prothetische voorzieningen. Om die reden hebben de zorgverzekeraars de kosten van de tandprotheticus in het basispakket opgenomen. Iedereen die een vorm van gebitsprothese draagt kan terecht in de tandprothetische praktijk van Adinda Brugman. “Een verwijzing van bijvoorbeeld een tandarts of een kaakchirurg is niet nodig. Als er vragen zijn over vergoedingen kunt u gewoon bellen naar de praktijk, of u komt langs voor een vrijblijvend advies” aldus Adinda Brugman”.

Prothese binnen één dag
Voor een nieuwe prothese bezoekt u normaal een aantal keren de praktijk van Adinda Brugman. Maar omdat zij zowel de behandelkamer als het laboratorium in huis heeft, is het mogelijk om in één dag over een nieuw kunstgebit te beschikken. “Op afspraak komt de patiënt dan om 9.00 uur binnen om tegen 17.00 uur de deur uit te lopen met een nieuw gebit.”

Hoge service en laagdrempelig
Service en laagdrempeligheid staan hoog bij Brugman in het vaandel. “Mensen kunnen altijd binnen stappen voor een vrijblijvend advies”, vertelt de ervaren specialist.

“En wanneer iemand problemen heeft met zijn of haar prothese, kan men mij altijd bellen. Ook in het weekend.” Het grote voordeel wat Adinda heeft is dat ze bij de praktijk woont. Het is dus een kleine moeite om even de deuren te openen en de mensen te helpen met hun gebroken gebit of bij pijn.

Implantaten
Ook het hele traject van de machtigingsaanvraag bij de zorgverzekeraar tot en met het plaatsen van het klikgebit verzorgt Adinda Brugman. “Voor het implantaatgedeelte werk ik samen met tandartsen/implantologen en kaakchirurgen.” Het aanmeten van de prothese gebeurt gewoon in de praktijk aan de Kastanjelaan.

Open dag
Zaterdag 14 september houdt Tandprothetische praktijk Adinda Brugman een open dag. Iedereen is van harte welkom om tussen 10.00 tot 15.00 uur een kijkje te nemen aan de Kastanjelaan 11b in Hengelo. Telefoon: 0575-462640

Meer info: www.tppbrugman.nl